Logo

Kontakta oss

Lennart Carlsson 070-525 54 00

 


Det coachande ledarskapet – steg 1

Din verksamhets resultat och framgång är direkt beroende av hur väl du kan stötta och motivera dina medarbetare. Det coachande ledarskapet hjälper medarbetare att leda sig själva. Genom att stötta och inspirera hjälper ledaren medarbetaren att förtydliga sina mål och utnyttja sin fulla potential.

Det finns en rad fördelar med den coachande ledarstilen jämfört med andra ledarstilar.

För medarbetaren

 • Bättre självkänsla
 • Ökad motivation
 • Ökad förmåga att sätta upp mål och nå resultat
 • Ökad personlig tillfredställelse

För ledaren

 • Självgående och ansvarstagande medarbetare

För arbetsplatsen

 • Skapar en kultur där man tar eget ansvar i stället för att leta syndabockar
 • Ökar engagemanget och lojaliteten mot arbetsplatsen
 • Högre effektivitet, kvalitet och kreativitet

Under 2+1 dagar får du träna i olika övningar och konstellationer, du får teorigenomgångar, reflektions- och diskussionsutrymme. Mellan tillfällena har du möjlighet att integrera, prova och därefter ta upp dina erfarenheter nästa gång.

Kursledare är Lennart Carlsson

Kursen går kontinuerligt som öppen utbildning men kan också ges som företagsintern utbildning. Kontakta oss för mer information.

Det coachande ledarskapet – steg 2

En kurs för dig som gått grundkursen i Det coachande ledarskapet och vill utveckla ditt coachande förhållningssätt ännu mer! Du får träning och teori som syftar till fördjupad förståelse och ökad färdighet avseende de modeller och förhållningssätt som ligger till grund för ett ännu mer utvecklande ledarskap.

Ur innehållet:

 • Coacha grupper och team vs coacha individer likheter , skillnader och metoder.
 • Utvecklingssamtal och coaching.
 • Ökad motivation genom NÖHRA.
 • Ökad passion genom Förändringsnivåer
 • Hantera hinder, lyfta fram resurser, identifiera mönstren som stjälper och hjälper.
 • Sorteringskategorier och påverkan, hur du använder språket och gör skillnad.

Under 2+1 dagar får du träna i olika övningar och konstellationer, du får teorigenomgångar, reflektions- och diskussionsutrymme. Mellan tillfällena har du möjlighet att integrera, prova och därefter ta upp dina erfarenheter nästa gång.

Kursledare är Lennart Carlsson

Kursen går kontinuerligt som öppen utbildning men kan precis som Steg 1 ges som företagsintern utbildning. Hör av dig till Lennart Carlsson via formuläret eller telefon så bokar vi tid för ett möte där vi kan berätta mer.

Vill du veta mer? Kontakta oss via formuläret

Referenser

Ulf Blomquist Skolchef Torsby Kommun

”Vår målsättning är att utveckla en hållbar prestationskultur med ännu mer självgående medarbetare därför har vi valt att samarbeta med Prestationshuset och Lennart Carlsson!”

referens-logo

Kjell-Åke Hagström Personalchef Sunne Kommun

”Vi vill vara en attraktiv arbetsplats och det kräver ett modernt ledarskap som ger ännu mer självgående medarbetare därför har vi valt att samarbeta med Prestationshuset och Lennart Carlsson.”

referens-logo

Ulf Sandlund VD Ninetech

”Vi vill vara ett modernt företag där ständig utveckling är det självklara därför har vi valt att låta våra chefer och ledare förkovra sig i Det coachande ledarskapet.”

referens-logo

Christer Johansson, ICA Maxi

Har genomgått utbildningen Det coachande ledarskapet Steg 1 och 2. ”Det bästa med kursen Det coachande ledarskapet är att jag direkt kan ha nytta av mina nya kunskaper i min butik.”

referens-logo

Färjestad BK

"Vi vinner matchen redan i omklädningsrummet"

referens-logo